Miért fontos a figyelem fejlesztése?

Szponzorált tartalom

Figyelem fejlesztése

Amikor már felnőttként elindulunk például egy bevásárló körútra úgy, hogy otthon maradt vagy nem is volt írva lista, akkor tapasztaljuk meg igazán, miszerint a memóriánk, már nem a régi. Nem kizárt, hogy ezen sokat lehetett volna javítani akkor, ha még pici korban a figyelem fejlesztése nagyobb hangsúlyt kapott volna.

A különböző párkereső és más memória játékok rengeteget tesznek azért, hogy a későbbiekben ne legyen gond a tanulással. A figyelem fejlesztése minél előbb vegye kezdetét és nemcsak az óvodában meg az iskolában kell végezni. Tegyünk azért, hogy gyermekünk otthon is megkapja az effajta törődést és figyelmet!

A szülő hajlamos azt hinni, hogy akárcsak ő maga, a lurkó is gyorsan elfelejti, bármi is történjen vele. Valójában ez nincs így, mert nagyon mélyen berögződik minden az elméjében, legyen az jó vagy rossz élmény. Ebből adódóan, ha kiemelt hangsúlyt kap a figyelem fejlesztése, akkor annak az előnyei megmaradnak hosszútávon és a felnövekvő nemzedék jövőjét megkönnyíti. Alapozzuk meg az utódaink jólétét!