Így spórolhatunk az energián!

Szponzorált tartalom

napelem rendszer telepítés

napelem rendszer telepítés

Egy ember és egy család életében nem csak a bevételek növelése a fontos, de lehetőség szerint a költségek lefaragására is oda kell figyelni. Egészen elképesztő, hogy az emberek egy kis odafigyeléssel micsoda költségeket tudnának semmissé tenni.

Ráadásul sok esetben még csak arról sincs szó, hogy az életminőségünkön rontanunk kéne ehhez.

Vegyük például a kidobott élelmiszereket. A családomban évekig eléggé jellemző volt az, hogy a lejárt ételek a hűtőből a kukába kerülnek. Az is igen gyakori jelenség volt, hogy a feleségem kissé elszámította magát, és túl sokat főzött a család számára, amit mi persze nem tudunk megenni.

Mióta az étkezéseink tekintetében egy kicsit tudatosabbak lettünk, azóta bizony a családi kasszát is kevésbé terheljük meg.

Persze ez csak egy apró szelete a spórolási lehetőségeinknek. Biztos vagyok benne, hogy még számos mód van ahhoz, hogy jobban vigyázzunk a család pénzére. Minél nagyobb anyagi biztonságban szeretném tudni az én kis családomat, így minden lehetőséget ki akarok használni.

Ennek a küldetésemnek a részeként találtam rá a napelempalyazatok.hu szervezetére, akiknek a segítségével jelenetős költségeket van lehetőség lefaragni az energiafogyasztásunkat tekintve.

Az a célunk, hogy egy napelem rendszer telepítés valósuljon meg? Náluk jobb helyen nem is igazán járhatnánk.

Az egyik legszuperebb dolog ebben a történetben az, hogy egy ilyen napelem rendszer által nem csak energiafogyasztók leszünk, de energiatermelők is! Ez a gyakorlatban a következőképpen néz ki: a nappal megtermelt felesleges áramot – amit az elektronikus elven működő berendezéseink és eszközeink nem használnak fel – felcsatlakoztatják a hálózatra. Ezért az áramért nekünk a szolgáltatónk fizetni fog.

Ez a többlet áram általánosságban nagyjából pont annyi, mint amennyit éjszaka felhasználunk más energiaforrásokból. Ennek eredménye az, hogy a fizetési kötelezettségünk így nulla lesz.

Természetesen egy napelem rendszernek komoly költségei vannak az indulást tekintve, melynek a megtérülése évekbe is telhet. Azonban onnantól kezdve gyakorlatilag ingyen fogunk áramhoz jutni.

Azonban ez a kiváló szolgáltató lehetőséget ad arra, hogy támogatást nyerjünk ennek a folyamatnak a beindításához.

Fontos megjegyezni, hogy ezt a hitelt csak természetes személyeknek áll módjában igénybe venni. Ennek mértéke minimum félmillió, maximum pedig ötmillió forint.

Azért megemlíteném, hogy vállalkozásként is van lehetőség hitel és támogatás felvételére, azonban arra más szabályok vonatkoznak és teljesen más összegekről is van szó.

Mivel én magánszemélyként érdeklődök a pályázat után, ezért erről fogok a továbbiakban csak beszélni. Fontos, hogy az így szerezhető támogatást nem csak napelem rendszer telepítésre használhatjuk fel, de más olyan fejlesztésekre is, melyeknek szintén a gazdaságos energiafelhasználás a céljuk. Ide tartozik például még a hőszigetelés is, csak hogy egy példát említsek.

A weboldalon láthatjuk azt is, hogy milyen követelményeknek kell megfelelni ahhoz, hogy megnyerhessünk egy ilyen pályázatot. Fontos, hogy rendelkezzünk 10%-os saját pénzügyi forrással, illetve a futamidő nem lehet hosszabb, mint 20 év. Az így szerzett hitelünk kamatozása 0%-os lesz! Ezek hihetetlen jó feltételek, így mindenkit bíztatok arra, hogy látogasson el ennek a szervezetnek az internetes felületére és járjon utána a további lehetőségeknek és a részleteknek.

Bevallom, én eléggé tartottam az ezzel kapcsolatos ügyintézésekről. A papírmunka sosem volt az erősségem, azonban ebben a tekintetben is támaszkodhatunk ennek a szervezetnek a segítségére.

A napelempalyazatok.hu a házunk felmérését is elvégzi a számunkra, hogy kiderüljön, egyáltalán alkalmas-e az napelem rendszer telepítésre. Ez a vizsgálat teljesen ingyenes, így semmit nem veszítetünk vele, ha megpróbáljuk!