Hogyan alakulnak egy cégalapítás költségei?

Szponzorált tartalom

cégalapítás költségei

cégalapítás költségei

Miért is ajánlom mindenkinek Görögországot, mint kihagyhatatlan élményt, ha utazásról van szó? Ha az élő történelem, a csodás tenger és hegyek, valamint a szívélyes vendéglátás nem lenne elég, akkor hadd meséljek még egy kicsit arról, mennyi csodát tartogathat a görög vidék!

Először is: akár az északi egységet, akár a délebbi országrészt nézzük, a szárazföldi részek, a tengerpartok és a kisebb-nagyobb szigetek mind-mind egy kicsit más arcukat mutatják. Persze nem minden kis üdülőfalu nyújt extrán új élményt. A görögök már jó ideje rendezkedtek be a turizmusra, mint elsőszámú bevételi forrásra, ez pedig a kis falvak gyors fejlődését is jelentette. Tavernák sokasága, bárok, homokos vagy aprókavicsos part, esetleg egy-egy kikötő, történelmi emlék, és persze a gyönyörű, gazdag növényzet. Általában boltokkal is jól el vannak látva ezek a települések, és a pékségeket sem érdemes kihagyni, pláne a számos sós és édes ízvariációban kapható leveles tésztás pékárukat. Ellenben egy sziget változatosabb képet mutathat: a távolságok nagyobbak, kies és sűrűbben lakott tájak váltakoznak. A luxuskörülmények is gyakoribbak, megcélozva a tehetősebb turistákat – igazán exkluzív szállodákkal és szolgáltatásokkal találkozhatunk, az átlagos, de kényelmes és praktikus apartmanok mellett. A nagyvárosok pedig igazán sokszínű arcukat mutatják, hihetetlenül izgalmasak, olykor rejtélyesek. Ha igazán mozgalmas utazást tervezünk, nem érdemes kihagyni egy-egy nagyváros meglátogatását, pláne, ha a népszerű látnivalókat semmi pénzért sem szeretnénk kihagyni! Arra azért érdemes figyelni, hogy nem pont a főszezon közepén érdemes például az Akropoliszra menni. De egy Olümposz közelében fekvő tengerparti településre például érdemes lehet ellátogatnunk, a legmelegebb napokat a parton hűsölve átvészelni, onnan pedig lehet menni kirándulni.

Amire még mindenképpen ki kell térnem, azok az ételek. A húsokon belül természetesen a tengeri ételek iránt rajongók fognak a bőség zavarában válogatni az izgalmas fogások között, de például a bárány is jellegzetes étele a görögöknek. A turisták igényei szerint a gyros sertésből és csirkéből is készül, és ízgazdag zöldségek, izgalmas előételek is bőven akadnak.

Bár szívesebben lennék született görög egy helyi tavernában, itthon kell boldogulnom a saját pályámon. Már többször felmerült bennem, hogy érdemes lenne saját bizniszbe kezdeni, mert vonz az alkalmazotti léttől eltérő életforma, és bár nem vendéglátóhelyet nyitnék, de bombabiztos ötletem van. A fejemben már összeállt az egész projekt, egyedül a céggel kapcsolatos hivatalos dolgokkal kapcsolatban nem vagyok annyira képben. Például úgy sejtem, hogy a cégalapítás költségei attól is függhetnek, hogy kft. vagy bt. alapítását fontolgatjuk, illetve hogy kérünk-e szakértői segítséget, például a szekhelypartner.hu-tól. Aztán ott van az ügyvédi díj is, és még ki tudja, mennyi dolog. De még így is amondó vagyok, hogy inkább legyenek valamennyivel magasabbak a cégalapítás költségei, de legyen minden rendben. Ezért is fontolgatom, hogy cégem elindulásához és a székhelyszolgáltatáshoz a szekhelypartner.hu segítségét fogom igénybe venni. Két jelenlegi szakmai partnerem is ajánlotta őket, emellett a honlapjuk is elég bizalomgerjesztő számomra. Fun fact, hogy annyira zöldfülűként csöppentem bele ezekbe a dolgokba – de tényleg –, hogy korábban azt sem tudtam, létezik olyan, hogy székhelyszolgáltatás. A székhellyel természetesen képben voltam, de a szolgáltatás része nem volt világos, amikor először olvasni kezdtem róla a szekhelypartner.hu-n. Mind kiderült, ez a szolgáltatás megannyi jó lehetőséget kínál, különösen akkor, ha szeretnénk minél több terhet levenni a saját vállunkról, mint cégvezető. A székhelynél ugyanis adott a mindenhol feltüntetett cím, valamint ez lehet levelezési cím is – bár sok dokumentáció már online is megérkezhet hozzánk, de egy cég esetén bármikor jöhetnek fontos dokumentumok. A székhelyszolgáltatásban az is benne foglaltatik, hogy ha szeretnénk, ezeket az érkező leveleket mindig átveszik nekünk, és eljuttatják számunkra. Akár szkennelést és teljes iktatást, irattárolást is lehetőségünk van kérelmezni, egyéni igényeink határozzák meg a székhelyszolgáltatás részleteit. Emellett az egyik legjobb lehetőség szerintem, hogy ha szükség van rá, cégünk intéznivalóihoz a megfelelő infrastruktúrát is biztosítani tudják, így ha például ügyfelekkel találkoznánk, és éppen egy tárgyalóteremre van igényünk, az is megoldható a szekhelypartner.hu részéről.

Érdemes tehát fejben alaposan rákészülni, összeszedni az elképzeléseinket, igényeinket, és utána már azzal is kalkulálhatunk, hogy mi fér bele számunkra a cégalapítás költségeibe. A szekhelypartner.hu-n remek ajánlatokkal találkozhatunk, és amennyiben nyitottak lennénk a lehetőségre, vagy további kérdéseink vannak, bátran kereshetjük őket a megadott elérhetőségeiken, bármikor, az általuk megadott időintervallumon belül.

A cégalapítás előtti teendőket egyébként össze is gyűjti nekünk a szekhelypartner.hu, ezt a részt mindenképpen érdemes átfutni az oldalon, mert igencsak hasznos. Nyolc pontban foglalták nekünk össze a teendőket, emellett a székhelyszolgáltatás csomagajánlatait is megismerhetjük fentebb. Budapesten és Újlengyelben is lehetőségünk van székhelyszolgáltatás igénylésére. Újlengyel, ha esetleg nem ismernétek, egy Pest megyei település, egészen egyszerűen és kényelmesen megközelíthető egyébként a fővárosból. Az újlengyeli székhely különlegessége, hogy ezen a településen az önkormányzatnak nem kell kifizetni az iparűzési adót, azaz e tekintetben 0 Ft költséggel számolhatunk, ezzel már jelentős összeget tudunk megtakarítani a cégalapítás költségeit illetően.

Szóval nagyon jó lehetőségnek tűnik mindaz, amit a szekhelypartner.hu biztosítana, ha cégalapításra adnám a fejemet. Nagyon gondolkozom a dolgon azóta is, és ha elérkezettnek látom az időt, igénybe fogom venni a szolgáltatásaikat, mert nagyon felkeltették az érdeklődésemet az eddigiekkel, és emellett tényleg csak jókat hallottam róluk, igazán megbízható emberektől.

A kedvenc részemet egyébként még nem is említettem a honlapon: egyfajta blogot találhatunk a site-on belül, ahol mindenféle, gazdasággal, munkavégzéssel és székhelyszolgáltatással kapcsolatos témában olvashatunk tartalmas bejegyzéseket. Azt a blogcikket például különösen ajánlom minden érdeklődő figyelmébe, amelyben a székhelyszolgáltatás előnyeiről írnak. Számomra nagyon hasznosnak és informatívnak bizonyult ez a blogbejegyzés, és tényleg elbillentett abba az irányba, hogy szeretnék én is székhelyszolgáltatást igénybe venni majd, ha eljön az idő. Erről a cikkről pedig át tudtam kattintani arra, amiben a virtuális irodáról is több szó esik, és így egyre jobban tisztult a kép a témában. Szóval tényleg érdemes a szekhelypartner.hu oldalt látogatni és serényen olvasni, észre sem vesszük, hogy mennyi hasznos információt tudunk elraktározni a fejünkben, miközben mondhatni, ki is kapcsolódunk!

Remélem, hogy nem untattam senkit ezzel a témával, és sokak számára hasznos lesz ez a kis bejegyzés. Én nagyon örültem, hogy mesélhettem egy kicsit a szekhelypartner.hu-ról, hiszen egyre többször tölti ki a gondolataimat a saját vállalkozás indítása, és úgy gondolom, egy cégalapító számára nagyon jól jöhet mindaz a szakértelem és tapasztalat, ami megtalálható a szekhelypartner.hu-nál! Csekkoljátok a weboldalt bátran, mint ahogyan azt már említettem, aki pedig tényleg belecsapna a lecsóba, annak sok sikert kívánok – a cégalapítás és a székhelyszolgáltatás tuti rendben lesz ezzel a profi csapattal!