Egy felejthetetlen balatoni lánybúcsú.

Szponzorált tartalom

lánybúcsú

lánybúcsú

Szóval, ilyen az, amikor az ember belecsöppen a felnőtt életbe. 25 éves vagyok, és igazából most tudom csak realizálni, hogy tényleg igaz, amit a nővérem, vagy a nálam idősebbek mondtak, hogy kettőt pislogok és már el is telt 5 vagy 10 év. Az események eléggé felgyorsultak körülöttem, és már listát is vezethetnék arról, hogy naponta hány darab eljegyzést, házasságot, vagy születést látok a közösségi oldalak hírfolyamában. Nagyon fura belegondolni, hogy pár évvel ezelőtt még a bulizás volt a központi téma a barátaimmal, mára már pedig egyáltalán nem furcsa, hogy valakivel a lakásvásárlásról, vagy épp egy esküvő megszervezéséről beszélgetünk. Karácsonyra egyre hasznosabb dolgokat veszünk egymásnak, és a szülinapokra is van, hogy az IKEA-ból vásárolunk be.

Örök barátság

Egyszer azt olvastam, hogy azok a barátságok, amik 7 évnél tovább tartanak, azok örökre szólnak. Nos, Zsófi barátnőmmel 20 éve legjobb barátnők vagyunk. Tudjátok az a fajta kapcsolat ez, amikor már tényleg egy szót sem kell szólni, a másik pontosan tudja, hogy mire gondol. Végig kísértük egymást ezalatt a 20 év alatt, és egyszer csak azon kaptam magamat, hogy én segítettem a barátjának kiválasztani azt a bizonyos eljegyzési gyűrűt is. A lánykérés már megvolt, és persze a válasz is egy hatalmas IGEN volt. Együtt örültünk, Zsófi pedig máris elkezdte tervezgetni a nagy nap részleteit.

Mindamellett, hogy szinte minden részletbe be volt avatva, közben nekem egy másik nagy esemény szervezésébe is bele kellett fognom, még pedig a lánybúcsú megszervezésébe. Sokáig gondolkodtam, hogy mi legyen. Persze kellett egy tökéletes helyszín el kellett dönteni, hogy ott aludjunk, vagy sem, csak mi legyünk, vagy menjünk el bulizni és még nagyon sok tényezőről kellett gondoskodni. Szerencsére a lányok a csoportban nagyon aktívak voltak, és mivel régen, mikor még gimisek voltunk minden évben lementünk a Balatonra, úgy döntöttünk a lánybúcsút is ott fogjuk megtartani. Mivel szerettük volna megtartani a hagyományt, de valami különlegességet is belecsempészni így a három napból az egyikre egy balatoni vitorlázást is leszerveztünk a BalatonPRO jóvoltából. Az ötlet tulajdonképpen az én páromtól jött, mivel ő a tavalyi évben már részt vett egy hasonló legénybúcsún.

Először el se hittem, annyira meglepett a lánybúcsú csomag ára!

Az általuk kínált lánybúcsús csomag tartalmaz egy egész napos vitorlás kirándulást, profi hajóvezetővel, a program alatt pedig korlátlan az italfogyasztás. Az éjszakát a vitorláson lehet tölteni, a zártkörű vitorlás kikötőben, ha pedig kérjük, még vacsorát és reggelit is biztosítanak. A legjobb pedig még csak most következik. Ingyen mehetünk be Siófok legjobb szórakozóhelyeire és másnap elmehetünk wellnessezni a part menti luxus szállodákba, hogy kipihenhessük az este fáradalmait.

Ha most arra gondoltok, hogy biztos iszonyat drága programot választottunk, akkor teljesen megértem. Mikor elolvastam a programot én is arra gondoltam, hogy ez mind szép és jó, de tuti nem fér bele a budget-be. Amikor viszont megláttam az árat, az agyamat is eldobtam! Ez az egész program, 14 900 Ft/fő-től már elérhető. Akkor pedig most összegezzük: Balaton, egész napos vitorlázás, szállás, reggeli, vacsi, korlátlan italfogyasztás, wellness, és ingyenes belépés a szórakozóhelyekre. Még most is izgatott leszek ennek az egésznek a hallatán, pedig mi már túl is vagyunk rajta, és elképesztő volt. Az idő csodálatos volt, a hangulat pedig annyira magával ragadott, hogy mindannyian megbeszéltük, hogy a következő lánybúcsút is ide kell szervezni, mert ezt nem elég egyszer átélni.

Mindig kell egy „B” terv!

Ahogy mondtam, nálunk csodálatos volt az idő, de mivel azon a héten eléggé borús napok voltak, kissé megijedtem, hogy mi lesz a hétvégével és felhívtam a BalatonPRO-t, hogy mit lehet kezdeni, ha ránk szakad az ég. Szerencsére a kezdeti pánikom nagyon hamar elszállt, hallani lehetett, hogy a vonal másik végén már számítottak erre a kérdésre, és megnyugtattak, hogy nincs ok az aggodalomra, mindig van „B” opció. Megbeszéltük, hogy abban az esetben, ha az idő nem lesz jobb, akkor a kikötőben található bárban leszünk teljesen zártkörűen, a programokat illetően pedig rugalmasak lesznek. Ez se lett volna egy rossz buli, de azért nagyon sajnáltam volna, ha ki kell hagyni a vitorlázást.

Többféle alternatíva is elérhető

Az csomag, amit mi választottunk, az volt a legnagyobb és ez tartalmazta a legtöbb mindent. Ha esetleg valaki nem szeretne egész nap vitorlázni, vagy esetleg ott aludni (bár szerintem abszolút megéri), annak is van lehetősége bőven. Ezen a csomagon kívül, még további két alternatíva érhető el, mindkettő 2 órás balatoni vitorlázással, korlátlan italfogyasztással, belépőkkel és wellness lehetőséggel, viszont a legkisebb csomag már nem tartalmazza a reggeli és vacsi kombót, és a szállást sem. A közepes csomag már 10 990 Ft/fő-től, a legkisebb pedig már 7 900 Ft/fő-től érhető el. Szerintem elképesztő jó az ár-érték arány, és biztos vagyok benne, hogy akármelyiket választjátok, felejthetetlen élményben lesz részetek.

Ami az ilyen privát rendezvényeket illeti, vállalnak természetesen legénybúcsúkat, szülinapokat, házassági évfordulókat és lánykéréseket is. Még az én anti-romantika szívem is megdobban, ha belegondolok, hogy milyen lehet, ha megkérik a kezedet a balatoni naplementében egy vitorláson. Biztos vagyok benne, hogy varázslatos.

Nem csak a különleges alkalmaknak biztosít helyet!

A BalatonPRO viszont nem csak ilyen privát rendezvényeket vállal. Aki csak egy kis vitorlázásra vágyik, mert miért ne, az is bátran felkeresheti őket. Meglehetősen nagy hajóflottával rendelkeznek, így senki nem marad hoppon, de aki 100% biztosra akar menni, az előre is leegyeztetheti a bérlést. Persze igény esetén hajóvezetőt is biztosítanak, hogy Neked csak a pihenésre és magára az élményszerzésre kelljen koncentrálnod, de ha rendelkezel hajóvezetői jogosítvánnyal, akkor akár Te magad is elvezetheted a vitorlást.

Bevallom őszintén, annyira megtetszett ez a vitorlázás, hogy ebben az évben még két alkalommal visszatértem a BalatonPRO-hoz. Egyszer egy rögtönzött csapatépítőre mentünk el a kollégáimmal, egyszer pedig édesapámat leptem meg egy balatoni horgászással. Igen, ilyen programokat is szerveznek és mindenben nagyon segítőkészek és rugalmasak voltak. Folyamatosan tartottuk a kapcsolatot és minden kis részletet könnyen le lehetett velük egyeztetni. A csapatépítőn a vitorlázás mellett a SUP-ozást is kipróbáltuk, ami ahhoz képest, hogy mennyire nem ment senkinek se a legelején, a végére annyira belejöttünk, hogy még egy kisebb versenyt is rendeztünk. A második nap pedig sárkányhajóztunk, majd délután felszálltunk egy nagyobb hajóra és egészen estig hajókáztunk, és a vacsorát is ott fogyasztottuk el.

Legyen szó tehát bármilyen ünnepről, eseményről, meglepetésről, vagy csak arról, hogy lementek egy hétvégére a magyar tengerhez, a BalatonPRO-t semmiképpen sem szabad kihagyni, mert egy életre szóló élményt ad. Sőt, egyeseknél még függőséget is okozhat.