Minden megoldhatatlannak tűnő problémára van megoldás!

Szponzorált tartalom

felepulok

felepulok

Az ember nap, mint nap kerül szembe kisebb nagyobb problémákkal, kihívásokkal, feladatokkal, amelyekkel meg kell küzdenie. Sokszor észrevétlenül lépkedjük át ezeket a problémákat a hétköznapok során. Vannak természetesen hullámvölgyek, van amikor elakadunk, de idővel megoldódnak majd a nagyobb gondok is. Van, amihez több idő, több türelem kell, van amit csak hagyni kell és majd magától megoldódik, de van olyan is, amikor már nem kerülhetjük el, hogy segítséget kérjünk. Nem szégyen külső segítséget kérni, ha ezzel jobban, hatékonyabban és gyorsabban megoldódik egy adott probléma.

Ilyen példa az alkoholizmus és az egyéb függőségek is. Van egy pont, ami után már az ember elveszíti a kontrollt és muszáj szakemberhez fordulnia. Remek megoldást nyújthat ebben az esetben a Felépülök Családi Felépülési Központ. Ez a cég kifejezetten az alkoholizmus problémájával küzdő emberek segítésére alakult meg, hogy kezet nyújtsanak nekik a nehéz helyzetben és rávezessék őket a gyógyulás útjára. Ugyanis az alkoholizmus egy testi, lelki, mentális, progresszív betegség, amelyből a felgyógyulás is egy hasonlóan komplex feladat.

Fontos tudni, hogy mivel is áll szemben az ember. Így azok, akik a felepulok weboldalán keresztül vagy telefonon jelentkeznek a központba, egy rövid telefonbeszélgetés után személyesen is találkoznak a központ munkatársaival. Itt egy alapos állapotfelmérésen és beszélgetésen esik át a függő ember.

Fontos, hogy a gyógyuláshoz nem elég a szakember és az intézmény segítsége, sőt még egy elhatározás sem elegendő, mert rendelkeznie kell a betegnek az őszinteség, a tenni akarás, a hajlandóság és a nyitottság tulajdonságokkal. Ezek nélkül szinte lehetetlen a gyógyulás, ám ha ezek erősen jelen vannak, akkor sokkal gyorsabb és hatásosabb lesz a folyamat. Természetesen felhívják a szakemberek a figyelmet arra, hogy nem kell megijedni, ha valakiben van félelem, bizonytalanság és kétségek, amikor elkezdi a programot. Elég, ha hajlandó idővel elengedni ezeket és teret engedni a pozitívabb, erősítőbb és felemelőbb érzéseknek, tulajdonságoknak és szokásoknak.

A felepulok weboldalán lehet részletesebben tájékozódni a programról, amellyel a központban dolgoznak. Ez egy 28 napos bentlakásos program, ami alatt addiktológiai szakemberek segítik a betegeket. A teljes program 70-75%-os hatékonysággal segít felgyógyulni az alkoholizmus problémájából. A felepulok program egy úgynevezett Minnesota-modell alapján lett kialakítva, amit az Egyesült Államokban már több mint 70 éve sikeresen használnak rehabilitációs intézetekben.

Továbbá még rengeteg hasznos információ van a honlapon, mind a családról, akik alapították a helyet, mind a módszerről vagy magáról a helyről. Érdemes utána olvasni, mert nem árt, ha ismer az ember egy ilyen rehabilitációs központot.