Kertészeti pályázat üvegházakhoz, hűtőházakhoz, post-harvest fejlesztésekhez.

Szponzorált tartalom

kertészeti pályázat

kertészeti pályázat

Függetlenül attól, hogy milyen stabil lábakon áll egy vállalkozás, mennyire számlázható a hosszú távú jövőben is ez a fajta biztonság, érdemes minden lehetőséget megragadni a különböző pályázatokkal kapcsolatban.

Fejlesztéshez a legújabb lehetőségeket a kertészeti pályázat nyújtja, amely kertészeti üvegházakhoz, hűtőházakhoz kapcsolódó, és post-harvest fejlesztések támogatása néven elérhető a KAP-RD01A-RD01C-1-24 kódszámú pályázatot foglalja magába.

Bármilyen korszerűsítésről legyen szó, ma már nem csak például a szigetelés, új nyílászárók, korszerűbb technológiák beszerzése az, amivel javíthatunk az energetikai tulajdonságokon, hanem az egyik legsokoldalúbb megoldást a napelem jelenti. Emiatt ez a kertészeti pályázat is napelemes kategóriába sorolható amellett, hogy napkollektor és számos egyéb felújítási, bővítési lehetőség áll rendelkezésre a pályázat nyertesei számára.

A támogatásra kérelmet benyújthatnak a mezőgazdasági termelők, állami elismeréssel rendelkező együttműködések, gyógynövénytermesztéshez kapcsolódó integrátori vagy elsődleges feldolgozói tevékenységet folytató vállalkozások, illetve mezőgazdasági termelők tagságával működő szövetkezetek.

Az energiahatékonyság javítását célzó tevékenységek, post-harvest fejlesztések és megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása több pontszámot eredményezhet a pályázatok értékelése során. A támogatás intenzitása minimum 50%-ot, maximum 65%-ot jelent, mely 0-5 milliárd forintig terjedő összeget jelenthet a pályázat nyertesi számára.

A „Kertészetek korszerűsítése, üvegházakhoz, hűtőházakhoz kapcsolódó, és post-harvest fejlesztések támogatása” pályázat kapcsán azok a mezőgazdasági termelők jogosultak a támogatásra, akik a kérelem benyújtását megelőzően teljes lezárt üzleti évben legalább 10.000 euró STÉ üzemmérettel rendelkeznek, az árbevételüknek pedig legalább 40%-a mezőgazdasági tevékenységből származott.

A kertészeti pályázat 2024.07.23.-tól elérhető előreláthatólag, ezért érdemes figyelemmel kísérni a részletek alakulását, ha korszerűsítés kapcsán pályázati forrást keres a vállalkozás.

Regisztrálja be vállalkozását és a SolarGroup szakértő segítséget nyújt a pályázat megírásától kezdve a kivitelezésig!