Az ideális működésű szarvasmarha itató

Szponzorált tartalom

Szarvasmarha itató

A haszonállatok tartásakor rengeteg elvégezni való feladat van. Az állatokat helyes módon szükséges gondozni, valamint biztosítani kell minden téren a megfelelő feltételeket. Például a szarvasmarha itató esetében az a tökéletes darab, amit a jószág télen és nyáron is használni tud. Mindkét évszakban nehéz friss vizet biztosítani.

Télen a mínuszokban a víz megfagy, míg nyáron gyorsan felmelegszik. Néhány szarvasmarha itatót árammal láttak el, ami az optimális hőmérsékleten tartja a folyadékot. Azonban, mivel a technológia fejlődik, a legújabb szerkezetekhez már áram sem szükséges. Egyszerűen felhasználják a termosz technológiáját és télen 3-5, míg nyáron 10-12 fokos vizet tud biztosítani.

A víz párolgása miatt, érdemes az automata folyadékpótló készítmény mellett dönteni. A szarvasmarha itató ezen változatát poliuretán habbal vonták be, ami ellenáll a felmelegedésnek és a megfagyásnak is. Célszerű olyan szerkezetet választani, ami praktikus. Ilyen a folyadék könnyű leengedése, hogy azt kefével könnyen ki lehessen takarítani.