Amikor az önbizalomhiány hűtlenségbe torkollik

Szponzorált tartalom

Tudatos út

Nagyon kevés önismerettel rendelkezik az emberek jelentős többsége és aki nem foglalkozik önszorgalomból a témával, nem sok esélye van arra, hogy többet megtudjon önmagáról. Nem kevés azoknak a gyerekeknek a száma, akiket felnövekedésük folyamán inzultus ér, illetve akiket sokat szidnak. Ez gyakran vezet súlyos önbizalomhiány kialakulásához. Ez az élet minden területén nyomot hagy, ezért érdemes volna foglalkozni vele.

Ha különösen súlyos tüneteket okoz, akkor mindenképp orvosolni kell, hiszen az önbizalomhiány igazán megkeserítheti egy ember és a környezete életét egyaránt. A Budapest XI. kerületi foglalkozások alatt, először feltérképezzük az adott helyzetet, majd általában az önbizalomhiány is terítékre kerül.

Aki már párkapcsolatban él, gyakran nyomja rá erre is a bélyegét, hiszen ha valaki nem bízik önmagában, a másikban sem tud bízni. Ennek pedig hűtlenség a vége. A coach munkája nem a tanácsadás, hiszen a tanácsokkal általában tele a padlás. Amikor valaki a szakember segítségével, majdnem „önmagától” felismeri az okokat illetve rálát a saját magának vállalható megoldásokra, akkor nem érez ellenkezést a feladatokkal.

Ez pedig azért fontos, mert így be tudja tartani azokat az irányelveket, amelyek az állapotának javulásához szükségesek. A kívülről érkező feladatokra, illetve a személyiségben zajló változásokat szolgáló teendőkre a személy általában ellenkezéssel reagál, viszont az önmaga által vállalt dolgokat mindenki szívesebben végzi.

Változtatni mindenki csak önmagán tud és ez még a legközelebbi emberektől, mint például a házastárs sem várható el egyértelműen. Ez vonatkozik a hűtlenséggel kapcsolatos problémákra is. Mindegy, hogy melyik félnél jelenik meg a probléma, mindenki csak önmagán dolgozhat, a megcsaló és a megcsalt is. Aki vállalja a terápiás folyamatot, egészen biztosan a saját személyiségjegyeiben előrelépést ér majd el. A budapesti, XI. kerületi terápiás helyszínen a találkozók a megbeszélt időpontban zajlanak, minden esetben szakember jelenlétében.