A laminált parketta lerakása odafigyelést igényel

Szponzorált tartalom

Laminált parketta

A tevékenység elvégzése előtt el kell dönteni, hogy világos vagy sötét, finom esetleg durva anyagot szeretne az otthonában. A laminált parketta lerakása, illetve a kiválasztása sem olyan egyszerű, mivel óriási a termékkínálat.

A munka elvégzésének időtartama a szoba méretétől, az anyagtól, valamint a burkolat módjától függően változó. Érdemes tudni, hogy a folyamat előtt a terméknek körülbelül 48 órára van szüksége a szoba hőmérsékletének átvételéhez.

A kelléket célszerű a burkolni kívánt helyiségben legalább 18 Celsius fokon és legfeljebb 70 %-os páratartalom mellett tartani. A második lépés az alapozás. Az alapnak feltétlenül tisztának kell lennie, persze száraznak és stabilnak is. Ellenőrizni kell a padló egyenetlenségeit mérőzsinórral, esetleg simítóléccel.

A laminált parketta lerakása esetén, a 3 mm nagyobb eltéréseket aljzatkiegyenlítővel kell korrigálni, amit hagyni kell teljesen megszáradni. Rengeteg padló beszívja a nedvességet, ezután komoly károk jelentkezhetnek. A laminált parketta lerakása által jól járhat.