Mit ad számunkra a tudomány és hit?

Tudomány és hit

Az ember mindig is kereste önmagát a világban. Jó kérdés, hogy miért nem tudunk nyugodtan és boldogan élni? Miért nem fogadjuk el sorsunkat? Talán akkor minden egyszerűbb volna. Ha nem mennénk folyton szembe a Isten akaratával kihasználva szabad akaratunkat, talán a bőrünkben is sokkal jobban éreznénk magunkat. Egy másik örök ellentét, ami kibékítésre vár a tudomány és hit. Sokak ezt a két fogalmat teljesen külön kezelik, míg mások integrálni próbálják egymásba. Miért is ne járhatna ez a 2 mozgatórugó kéz a kézben?

Ki volt az, aki szöges ellentétbe állította ezeket és mégis mi célból? A tudomány és hit tényleg nem fér meg egymás mellett? Voltaképpen a hittel van a baj vagy inkább a vallással? Sajnos azt kell mondanunk, hogy itt gyökerezik a valódi probléma. Olyan szabályrendszert állítottak fel a képviselők, amelyeknek megfelelni egyáltalán nem könnyű. Vajon mit hoz a jövő? A tudomány és hit komoly áttörés küszöbén áll vagy még inkább távolodni fog egymástól ez a két hatalom? Idővel mindent megtudunk, csak türelemmel várjuk ki a végét!

De addig is rendszeresek lehetnek a magasztalások. Miről is szólnak ezek? Kit kell felmagasztalnunk? Istennek biztosan szüksége van arra, hogy imádjuk? Gyakran összetévesztik ezt a fogalmat a szeretettel. Mégis mit vár el tőlünk az Úr? Mennyi kérdés és válaszok oly bizonytalanok. Csak a szent szövegekhez fordulhatunk ezekért, de ott is túl nagyok az ellentmondások. Magasztalások, félelem, szeretet, bizalom, hit és még hosszasan sorolni lehetne. Féljük az Urat, mert különben a pokolra jutunk.

De ettől még Isten szeret bennünket. Hogyan lehet ezen összefüggéseket összehozni? Kérjünk útmutatást a földi képviselőktől? Vajon, Ők nem ugyanezen kétségek között vergődnek és csak a magasztalások mögé rejtőzve próbálják elhitetni másokkal, hogy bennük minden a helyén van? A legjobb, ha mindenki mélyen magába néz és felteszi a kétségre okot adó kérdéseket, mert a pontos válaszok ott vannak belül, csak hallgatni kell rájuk. Vegyünk részt az életben teljes szívvel és az tökéletes magasztalások sorozata gyanánt nyilvánul meg!