Mindig kell egy fúrógép

Többféle fúrógép

Ez az eszköz szinte minden munka esetén jól jön. Ha csempézésről van szó, még akkor is hasznát vesszük, elvégre a ragasztó anyagot kiválóan lehet vele keverni, persze nem ez az elsődleges célja. A fúrógép képes átfúrni szinte minden anyagot, attól függően, hogy milyen fúrófejet teszünk bele. Még a betont is átlyukassza, hogyha az ütvefúrást használjuk, amely funkciót rendszerint ki és be lehet kapcsolni szinte minden modell esetében. Persze nem minden fúrógép rendelkezik az ütvefúrás opcióval, mert sok olyan van, amit kifejezetten a fa megmunkálására terveztek.

A fúrógép mondhatni, hogy tökéletesre lett fejlesztve egyes gyártók termékeit elnézve. A Makita, Dewalt, Bosch termékein érződik a több éves tapasztalat. Elég, ha egy fúrógép kerül a kezünkbe ezektől a gyártóktól, és ha nem is vagyunk ezermesterek, máris érezni fogjuk, hogy egy minőségi szerszámgépet ragadtunk meg. Ez csak néhány a sok kimagasló cég közül, amelyek szintén elárasztották a kimagaslóan kiváló termékeikkel a szerszamkell.hu webáruházat.

Az Einhell fúrógép típusok például két nagy csoportra oszthatóak. Az egyik részük az otthoni használatra, hobbibarkácsolásra alkalmas, a másik csoportban szereplő fúrógép modellek pedig bírják az intenzív igénybevételt is. Megállás nélkül dolgoznak még ipari körülmények között is. Ezzel ellentétben a meghibásodás lehetősége kifejezetten kicsi, mert a technológiai fejlődésnek és a mérnökök munkájának hála, a fúrógép tervezésénél olyan bravúros megoldásokat alkalmaztak, amelyek megakadályozzák az elhasználódását.

Ezen kategórián belül is találunk különleges modelleket. A Makita nagyon rákapcsolt az akkumulátoros gépek fejlesztésére. Ha belegondolunk, akkor valóban ez jelenti a jövőt, mert sokkal kényelmesebb és egyszerűbb egy olyan szerszámmal dolgozni, amiből nem tekeregnek méteres kábelek és nincs szüksége külső áramforrásra. Valószínűleg egyre elterjedtebbek lesznek, hogyha a mérnököknek sikerül az akkumulátorok terén végre valami innovatívat alkotni, ami a kis méretben és a nagy kapacitásban nyilvánulna meg.