Mikor szükséges a nyári autógumi felszerelése?

Nyári autógumi

Márciusban már, amikor a hőmérséklet több napon keresztül jócskán 10 Celsius-fok fölött van, eljött az idő, hogy az ember lecserélje a téli abroncsot, és helyet biztosítson a nyáron alkalmazható modellnek. A szakemberek is alátámaszthatják, hogy a nyári autógumi ezen körülmények között valóban szükségessé válik, még akkor is, ha sok autótulajdonos úgy gondolja, hogy a téli teljes mértékben jó választást jelent nyáron is, hiszen a kicsúszástól ezzel sem kell tartani, ugyanis jól tapad.

Nyilván ez az igazságtól távol áll, hiszen a megemelkedett hőmérséklet miatt csakis a nyári autógumi jöhet szóba. Ekkor a téli túlságosan merevvé válik, sokkal jobban kopik, illetve az is megfigyelhető, hogy egyre zajosabbá válik.

Ezzel szemben a nyári autógumi tökéletesen veszi az akadályokat a jó időben, nagyon nehezen kopik száraz és esős terepen is, illetve minimális zajt ad csak ki. Nem vitás hát, ha eljött a tavaszi idő, akkor mindenképp el kell menni a szerelőhöz, aki profi szerszámokkal helyezi fel mind a négy nyári autógumi fajtát.