Eseménynaplózást is végez a Honeywell xc100

Honeywell XC100

Ritka az a téli időszak, amikor ne hallanánk legalább néhány szénmonoxid mérgezéses esetről. Sajnos, ezek gyakran végződnek halállal. Ennek elkerülése érdekében, kifejezetten ajánlott a Honeywell xc100 mérő beszerelése.

Ezt az egyszerűen beüzemelhető készüléket ajánlott az ablaknál magasabbra tenni, elsősorban azokba a helyiségekbe ahol több időt töltünk, illetve alszunk. Amikor ébren van az ember még lehetőség van arra, hogy esetleg észreveszi, valami nincs rendben a levegővel, de ha alszik, erre kicsi a esély.

A Honeywell xc100 modell feliratozva és erős szirénahanggal jelzi, ha megnövekedett szénmonoxidot észlel a szoba levegőjében. Ez esetben azonnal ablakot kell nyitni, ha lehet elzárni az égés forrását, mentőt hívni és persze szerelőt is.

A Honeywell xc100 hangos jelzése megmenti a lakókat, de a kályhát nem javítja meg. Azt egy szakembernek kell, bár néha elég a kéményt kitisztítani. A megemelkedett szénmonoxid mérésekről a berendezés önműködően feljegyzést készít, ami segít lokalizálni a szivárgás kezdetét és eredetét.