A praktikusság érdekében ablakfólia

Praktikus ablakfólia

A nyári forró napokon előfordulhat, hogy lakásában nagyon meleg van, viszont emellett a másik felén hűvös. Napjainkban már lehetőség van arra, hogy csak a fény jöjjön be az üvegen, hő nélkül.

Az ablakfólia alkalmazásával megszüntetheti a beáramló hőérzetet, ezzel jelentősen növelve a panoráma előtt ülők komfortérzetét. Érdemes tudni, hogy az üvegen áthatoló napból áramló energia közel fele-fele arányban a látható fény és az infravörös tartomány között oszlik meg. Ezeknek a szűrésével érhető el a beáramló hő korlátozása. Van olyan ablakfólia, ami mellett ugyan nappal jól kilátni, azonban egyszerre szűri a fényt és az infravörös tartományt, ilyen például az alumínium fémezett alapanyagú típus.

De létezik olyan, amely az infravörös tartományban hatékonyabban szűr, míg a látható fényt nagyobb arányban engedi át, ilyen a nemesfém tartalmú darab. Manapság nagyon elterjedtek gyárak, irodák, éttermek, szállodák körében, mivel praktikusság céljából is nagyszerűek. Akik csak tehetik, szerezzenek be ilyen terméket, biztosan nem fogják megbánni.