A meddőség egy komoly probléma

A meddőség jelei

Akkor beszélhetünk erről a problémáról, hogyha a védekezés nélküli házaséletből nem alakul ki terhesség. A meddőség jelei és lelki okai, tünetei sokfélék lehetnek.

Hormonális zavarok, peteérés rendellenességei, korai menopauza és egyéb panaszok miatt történhet. A meddőség azt jelenti, hogy az adott személy nem képes hozzájárulni a fogamzáshoz, sőt, még azokat is idesorolják, akik nem tudják kihordani a babát a szülés pillanatáig. Némelyik ezek közül orvos által kezelhető, gyógyítható. A meddőség okai lehetnek genetikai, általános, környezeti tényezők, valamint a női és férfi belső szervek nem megfelelő működése. Ha ilyet tapasztal, akkor forduljon mindenképp orvoshoz, így a megfelelő vizsgálatok után a kezelést el lehet kezdeni.

A meddőség lelki okai sokfélék, mivel nem csak a lélekre, hanem a testre is hatással bírnak, és termékenységi zavarok kialakulásához vezetnek. Mikor az orvos ezt megállapítja, akkor ez belülről összetörheti, akár erős depresszió is lehet belőle. Ebben a helyzetben a meddőségi központok valamelyike nagy segítségére lehet.