A cseresznyefa sokféle fajtája

Cseresznyefa

Amikor cseresznyéről van szó, akkor mindenki elképzel valamilyet magának, ami számára a legkedveltebb. Sejtik ugyan, hogy többféle van, de messze sem gondolná az ember, hogy ennyiféle termő cseresznyefa létezik. Pedig bizony a nagy húsú bíborszínűtől kezdve a kicsi sárgáig mindenféle van. És mindegyiknek más az íze is. Ezért ha cseresznyefa cserjét keres, akkor először tisztázza le magában, hogy melyik típusút szeretné betelepíteni a gyümölcsösébe.

De ha csak egy kicsi fát szeretne az előkertjébe, akkor a törpe cseresznyefát válassza, hiszen mindamellett, hogy dekoratív, még terem is. Az igazi nagy cseresznyefa eldöntése viszont nagyobb feladat, a bőség zavara és néha a különböző fajták ismeretlensége összezavarhatja az érdeklődőt.

Ezért ne akarjon túl gyorsan határozni ebben a dologban, hiszen hosszú évekig ott lesz majd az udvarán a cseresznyefa. Ha pedig nem olyan termése lesz, amilyet szeretne, akkor minden évben csalódás érheti. Tájékozódjon arról, hogy melyiknek milyen a gyümölcse, és mikor szokott érni az itthoni éghajlaton.